У Польщі через кібератаки скликають урядову групу кризового реагування

У Польщі через кібератаки скликають урядову групу кризового реагування

Укрінформ
У Польщі з'явилися ознаки проблем з функціонуванням окремих компаній, що може бути результатом кібератак.

У зв'язку з кібератаками у світі та, ймовірно, Польщі глава польського уряду Беата Шидло скликала на середу урядову групу кризового реагування, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Якщо йдеться про Польщу, то дійсно з'явилися поодинокі сигнали з деяких компаній. Ми аналізуємо ситуацію, чи ці проблеми є результатом якихось кібератак, чи інших причин”, - заявив у середу вранці в ефірі радіо Plus речник польського уряду Рафал Бохенек.

Він нагадав, що глава польського уряду Беата Шидло скликала на середу урядову групу кризового реагування. “Це буде хороша нагода проаналізувати ситуацію”, - заявив Бохенек.

Напередодні департамент національної безпеки польського уряду поінформував, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі моніторить ситуацію, пов'язану із кібератаками, і запевнив, що жодна з урядових інституцій чи об'єктів критичної інфраструктури країни не постраждала.

Як повідомлялся, комп'ютерні системи урядових та неурядових інституцій України, а також Данії, Великої Британії, Нідерландів, Росії та окремих країн Азії стали жертвами вірусу типу ransomware під назвою Petya.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-