Вірус Petya добрався до великих німецьких компаній

Вірус Petya добрався до великих німецьких компаній

Укрінформ
Масована кібератака у вівторок, що вразила ряд країн, у першу чергу Україну, торкнулася і деяких німецьких компаній.

Про це повідомляє в середу телеканал ARD.

«Зазнала атаки Deutsche Post в Україні. У самій Німеччині вражена система центрального офісу компанії Nivea Beiersdorf у Гамбурзі», - йдеться в репортажі.

Європол і французькі правоохоронні органи почали розслідування за фактом поширення вірусу-здирника. Воно спрямоване на пошук осіб, поки що невідомих, які стоять за розробкою і запуском вірусу. Експерти припускають, що вірус Petya.А може бути версією вірусу «GoldenEye», який циркулює в мережі протягом декількох місяців.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах низки державних і приватних підприємств України вчора, 27 червня, були зафіксовані збої через втручання в їхню роботу.

За інформацією ЗМІ, хакерських атак зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго", Дніпровська електроенергетична система та інші структури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-