МЗС Німеччини підтвердило заборону на в'їзд охоронцям Ердогана

МЗС Німеччини підтвердило заборону на в'їзд охоронцям Ердогана

Укрінформ
МЗС Німеччини підтвердило в понеділок заборону на в'їзд охоронців президента Ердогана, які були причетні до бійки з демонстрантами в травні у Вашингтоні.

Про це сказав офіційний представник відомства Мартін Шефер на урядовому брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми виходимо з того, що персони, які брали участь в інциденті у Вашингтоні, не супроводжуватимуть президента Туреччини в Гамбург», - запевнив дипломат.

Йдеться про дев'ятьох співробітників турецьких служб безпеки і трьох поліцейських, які жорстоко повелися з учасниками акції протесту проти візиту Ердогана до Вашингтона в середині травня. Проти них, а також двох канадців, американська влада видала міжнародний ордер на арешт.

Цей ордер дійсний і не на території Німеччини, зазначив Шефер. «Ці персони, яких переслідує американська юстиція, не в'їдуть в доступному для огляду майбутньому на територію ФРН, на саміт G20 - точно», - сказав представник МЗС.

Раніше повідомлялося, що посольство Туреччини в ФРН передало до МЗС Німеччини список з майже 50 людей, які супроводжуватимуть Ердогана до Гамбурга, серед яких кілька офіцерів безпеки, на яких поширюються заходи, оголошені в США.

Поліція Гамбурга ставить питання забезпечення безпеки учасників зустрічі 7-8 липня на перше місце. За цим стежитимуть як власні спецслужби, так і особиста охорона. Дев'ять делегацій вже подали заявки на носіння охоронцями зброї, серед них США, Велика Британія, Мексика, ПАР, В'єтнам і Нідерланди, а також Міжнародний валютний фонд. Очікується, що подібні заявки надійдуть також від делегацій Росії та Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-