Катар назвав вимоги арабських країн неприйнятними

Катар назвав вимоги арабських країн неприйнятними

Укрінформ
Катар назвав неприйнятними і нездійсненними вимоги, висунуті арабськими країнами для скасування бойкоту.

Про це повідомляє BBC.

"Список вимог підтверджує те, про що Катар говорив з самого початку. Нелегальна блокада не має жодного відношення до боротьби з тероризмом, вона пов'язана з обмеженням суверенітету Катару і втручанням у нашу зовнішню політику", - заявив прес-секретар уряду Катару шейх Саїф аль-Тані.

За його словами, зараз уряд країни вивчає список умов, висунутих арабськими країнами, і готує відповідь.

Раніше Національний комітет з прав людини Катару заявив, що представлений арабськими країнами список вимог суперечить положенням міжнародних конвенцій про захист прав людини, і закликав уряд країни відмовитися від виконання цих вимог.

Нагадаємо, арабські країни, які розірвали з Катаром дипвідносини, передали Досі список з 13 вимог, які потрібно виконати для припинення ембарго і нормалізації відносин.

Від Катару, зокрема, вимагають розірвати відносини з Іраном, радикальними угрупованнями, закрити канал "Аль-Джазіра" і невизначену суму компенсацій.

На виконання вимог Досі дали 10 днів.

Як відомо, на початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет, Ємен, Бахрейн, Лівія, Мальдівська Республіка та Республіка Маврикій розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Крім того, уряд Йорданії прийняв рішення зменшити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Основна претензія цих країн - підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Окремі країни розірвали та економічні відносини з Катаром.

В Досі назвали ці звинувачення безпідставними.

Кувейт виступає в ролі посередника між сторонами конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-