Арабські країни дали Катару 10 днів на виконання своїх вимог

Арабські країни дали Катару 10 днів на виконання своїх вимог

Укрінформ
Арабські країни, які оголосили Катару ембарго, для його зняття і поновлення дипвідносин вимагають від Дохи розірвати зносини з Іраном, радикальними угрупованнями, закрити англомовний канал "Аль-Джазіра" і виплатити компенсацію.

Список вимог представники Кувейту передали Катару в ніч проти п'ятниці, 23 червня, повідомляє DW з посиланням на агентство AP.

"13 пунктів вимог передбачають, зокрема, що Катар має припинити усі зв'язки з "Братами мусульманами", "Аль-Каїдою", "Ісламською державою", "Хезболлою" та іншими радикальними групами і фінансувати терористичні організації. Крім того, Саудівська Аравія, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати та Єгипет вимагають від Катару не визнавати своїми підданими підданих та громадян цих держав і видати тих, кого в цих країнах розшукують за тероризм", - йдеться у повідомленні.

Крім того, від Катару вимагають розірвати дипломатичні відносини з Іраном і вислати з країни всіх представників "Корпусу вартових Ісламської революції". Дозволяється зберегти лише ті торговельні відносини з Тегераном, які не суперечать американським санкціям.

Водночас від Катару вимагають також закрити англомовний канал "Аль-Джазіра" і виплатити невизначену суму компенсацій.

На виконання вимог Досі дали 10 днів, пишуть ЗМІ.

Як відомо, на початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет, Ємен, Бахрейн, Лівія, Мальдівська Республіка і Республіка Маврикій розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Окрім того, уряд Йорданії ухвалив рішення зменшити рівень свого дипломатичного представництва у Катарі.

Основна претензія цих країн - підтримка катарскою владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Окремі країни розірвали й економічні відносини з Катаром.

У Досі назвали ці звинувачення безпідставними.

Кувейт виступає в ролі посередника між сторонами конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-