Австрія засудила напад бойовиків на спостерігачів ОБСЄ

Австрія засудила напад бойовиків на спостерігачів ОБСЄ

Укрінформ
Австрійське представництво Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) засуджує напад на беззбройний патруль ОБСЄ і закликає притягнути винних до відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба представництва в Тwitter, інформує Радіо Свобода.

«Абсолютно засуджуємо вчорашню атаку із застосуванням насильства на патрулі Спеціальної моніторингової місії (СММ) в контрольованій угрупованням "ДНР" зоні. Винні мають бути притягнуті до відповідальності", – йдеться у повідомленні.

В Організації з безпеки і співпраці в Європі ввечері 20 червня повідомили про напад на патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, який стався біля вокзалу в окупованій Ясинуватій Донецької області. За даними ОБСЄ, двоє чоловіків в одностроях військового зразка, один із них із автоматом Калашникова, почали агресивно кричати на спостерігачів, що перебували на місці спостереження у двох броньованих автах. Коли патруль намагався від’їхати, чоловік із автоматом переслідував автомашини, намагався відчинити двері чи вибити вікно прикладом, наставляв зброю на присутніх в авті, а коли вони врешті вирвалися, стріляв їм услід, але не влучив. Унаслідок інциденту було пошкоджено одне з віконець одного з авт.

Цей напад засудила речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца. Вона назвала його черговим порушенням мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині українського Донбасу.

В угрупованні "ДНР" заявили, що "спецслужби" бойовиків уже затримали "озброєних людей, які напередодні вдень напали на патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в місті Ясинувата".

Схожі інциденти зі спробами нападів на спостерігачів ОБСЄ стаються на окупованій частині Донбасу регулярно. На вільних частинах України схоже ставалося кілька разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-