У Берліні сподіваються, що закон про реінтеграцію Донбасу сприятиме врегулюванню

У Берліні сподіваються, що закон про реінтеграцію Донбасу сприятиме врегулюванню

Укрінформ
У Берліні вітають усі ініціативи, які сприяють мирному вирішенню конфлікту на сході України, і сподіваються, що закон, що розробляється в Києві, про реінтеграцію Донбасу відповідатиме духу Мінських домовленостей. 

 Про це заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер на брифінгу у Берліні в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

 «Якщо для цього (мирного вирішення конфлікту), з точки зору українського Президента і української держави, потрібний закон, це може бути; ми б тільки хотіли побажати, щоб цей закон відповідав Мінським угодам», - сказав Шефер.

 Він зазначив, що у Берліні взяли до уваги, що в ході візиту у Вашингтон і переговорів з Дональдом Трампом Петро Порошенко анонсував такий закон. Німецькому уряду про його зміст нічого не відомо, додав дипломат.

 Шефер нагадав, що обидва медіатори в переговорах з України - Німеччина і Франція - вітають все, що сприяє мирному врегуюванню конфлікту, який щодня безпосередньо впливає на 5 млн осіб. Також стурбованість викликає нова ескалація на лінії фронту, зростання насильства, нові випадки загибелі і поранень, зіткнення, що почастішали.

Представник МЗС нагадав, що існує тільки одно угода, яку було погоджено обома сторони конфлікту - Мінська від лютого 2015 року. Німецька сторона, а також французька «вважали і вважають розсудливим використати все, що в Москві і в Києві сприймається обома президентами як прийнятне на шляху до мирного рішення конфлікту на сході України», - сказав Шефер.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-