У МЗС вважають, що плату за роумінг в ЄС можна скасувати до 2019 року

У МЗС вважають, що плату за роумінг в ЄС можна скасувати до 2019 року

Укрінформ
Українська сторона вважає, що в рамках конкретних проектів "Східного партнерства" можна скасувати платню за роумінг мобільного зв’язку вже до 2019 року.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль перед міністерським засіданням глав МЗС країн Європейського Союзу і країн "Східного партнерства" у понеділок у Люксембурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, це перш за все залежить від створення адекватних, відповідних законодавчих засад та регуляторних норм усередині "Східного партнерства". Наше бачення, що цей проект можна починати вже у цьому році і завершувати його до 2019 року", - сказала Зеркаль.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що конкретні ідеї щодо скасування плати за роумінг за користування послугами мобільного зв’язку українців у країнах Євросоюзу та громадян ЄС в Україні мають бути вироблені до саміту "Східного партнерства", який пройде у листопаді у Брюсселі.

Як повідомляло агентство, у Євросоюзі від 15 червня остаточно скасували плату за роумінг мобільного зв’язку у 28 країнах-членах спільноти. Скасування плати за роумінг є кроком до утворення єдиного цифрового ринку ЄС.

Нині Україна і ЄС ведуть переговори про скасування плати за роумінг за користування послугами мобільного зв’язку українців у країнах Євросоюзу та громадян ЄС в Україні. Це має стати одним із пріоритетів економічного секторального співробітництва між сторонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-