Британія не передумає щодо Brexit

Британія не передумає щодо Brexit

Заява
Укрінформ
Британський міністр з питань Brexit Девід Девіс на переговорах із ЄС, які розпочнуться у понеділок, демонструватиме чітку позицію про вихід Британії з ЄС, попри спроби європейських лідерів залишити відкритою можливість для Сполученого Королівства зберегти членство.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій напередодні переговорів на сайті британського уряду.

"Вирушаючи до Брюсселя, щоб відкрити офіційні переговори про вихід з ЄС, ми не маємо сумнівів - ми залишаємо Європейський Союз і виконаємо результати цього історичного референдуму", - відзначив Девіс.

Він заявив про налаштованість укласти в ході переговорів угоду, вигідну для всіх частин Великої Британії, назвавши вихід із ЄС для Британії "можливістю створити нове яскраве майбутнє". Водночас, він зауважив, що Британія не повертається спиною до Європи.

"Дуже важливо, щоб угода, яку ми укладем, давала можливість процвітати як Британії, так і ЄС, як елемент нового глибокого та особливого партнерства, яке ми хотіли б мати з нашими найближчими союзниками та друзями", - заявив Девіс.

Як відомо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що двері для Британії залишаються відкритими, поки триває процедура Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-