В ООН вимагають від КНДР пояснень щодо стану здоров'я бранців

В ООН вимагають від КНДР пояснень щодо стану здоров'я бранців

Укрінформ
Влада Північної Кореї має пояснити, чому її бранець - американець Отто Вормб’єр - повернувся додому у комі.

Про це заявив спеціальний доповідач ООН із питань дотримання прав людини в КНДР Томас Кінтана, повідомляє Reuters.

«Хоча я вітаю звільнення пана Вормб’єра, все ж я дуже занепокоєний через його стан, і влада має надати зрозуміле пояснення щодо причин його впадіння у кому», - сказав Кінтана.

Він також закликав КНДР «пояснити причини та обставини» затримання Отто Вормб’єра. «Його випадок служить нагадуванням страхітливих наслідків нестачі доступу до адекватного медичного обслуговування бранців у КНДР», - підсумував експерт.

На його переконання, страждань Отто Вормб’єра можна було б уникнути, якби «йому не відмовили у базовій допомозі ще під час затримання, зокрема у доступі консула та представленні незалежним захисником».

Як повідомляв Укрынформ, Отто Вормб'єр - випускник-економіст університету Вірджинії, який поїхав до Північної Кореї із туристичною групою. Його заарештували 2 січня 2016 року, пізніше у телезверненні він визнав, що намагався зняти політичний плакат у готелі.

Після короткого процесу 16 березня його засудили до 15 років каторги за злочини проти держави. Минулого тижня хлопця повернули додому у США, але в стані коми, причини якої залишаються невідомими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-