Британія підозрює хакерів Кім Чен Ина у масштабних кібератаках - ЗМІ

Британія підозрює хакерів Кім Чен Ина у масштабних кібератаках - ЗМІ

Укрінформ
Британські співробітники служби безпеки вважають, що саме хакери з Північної Кореї стоять за кібератаками, влаштованими минулого місяця на Національну службу охорони здоров'я країни та інші організації по всьому світу.

Про це повідомляє BBC.

"Джерела в органах безпеки Британії повідомили BBC, що у Національному центрі кіберзахисту вважають, що кібератаку здійснила хакерська група, відома як "Lazarus"", - йдеться у повідомленні.

Вважається, що дана група причетна і до атаки на "Sony Pictures" у 2014 році. Зазначається, що атака сталася тоді, коли компанія планувала випустити фільм "Інтерв'ю", сатиру про північнокорейське керівництво. Фільм тоді вийшов із затримкою.

Крім цього, вважають, що ця ж сама група причетна і до крадіжки грошей із банків. Йдеться про викрадення $81 мільярда з центрального банку Бангладеш у 2016 році.

Раніше стало відомо і про причетність КНДР до вірусу WannaCry, який заблокувала роботу багатьох комп'ютерів 200 тисяч організацій та окремих користувачів у 150 країнах. Програма блокувала доступ до частини файлів на комп'ютері та вимагала викуп за розблокування. У разі несплати викупу його сума подвоювалася після трьох діб. За деякий час у разі несплати викупу файли мали бути видалені програмою назавжди.

У свою чергу постійний представник Північної Кореї при ООН Кім Ін Рен назвав "сміховинними" звинувачення на адресу Пхеньяна у глобальній кібератаці шкідливої програми WannaCry.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-