Атаки російських хакерів під час виборів у США зачепили 39 штатів - Вloomberg

Атаки російських хакерів під час виборів у США зачепили 39 штатів - Вloomberg

Укрінформ
Під час минулорічних виборів президента США атаки російських хакерів зачепили 39 штатів.

Про це повідомляє видання Вloomberg.

"Загалом російські хакери вразили систему в 39 штатах", - йдеться у повідомленні.

Про хвилю атак улітку та восени 2016 року розповіли три джерела, безпосередньо обізнані в розслідуванні.

Зазначається, що кібератаки Росії у виборчу систему США були набагато ширшими, ніж про це було публічно повідомлено. Зокрема йдеться про вторгнення в бази даних виборців та програмних систем, кількість яких виявилася вдвічі більшою.

Так, дослідники виявили докази того, що у штаті Іллінойс кіберзловмисники намагалися видалити або змінити дані виборців. Хакери зламували програмне забезпечення, призначене для опитування  у день виборів, і принаймні в одному штаті отримали доступ до фінансової бази даних.

Як пише видання, масштаби втручання були такими, що представники адміністрації Барака Обами зробили безпрецедентний крок - поскаржилися напряму Москві, зателефонувавши по "червоному телефону".

Два джерела розповіли, що у жовтні Білий дім зв'язався з Кремлем, щоб надати докладні документи про втручання Росії у вибори та попередити, що кібератаки можуть спричинити ширший конфлікт.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор США Джефф Сешнс вирішив виступити перед комітетом Сенату з розвідки після свідчень екс-керівника ФБР Джеймса Комі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-