Катар просить ООН втрутитися у спір з блокуванням повітряного простору

Катар просить ООН втрутитися у спір з блокуванням повітряного простору

Укрінформ
Катар попросив Міжнародну організацію цивільної авіації (ІКАО), що є спеціалізованою установою ООН, втрутитися у спір між трьома країнами Перської затоки після ескалації дипломатичного скандалу і торгової блокади.

Про це повідомляє Fortune

«Катар направив листа до керуючої ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) в спробі вирішити спір після того, як Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн закрили повітряний простір для Катару», - йдеться у повідомленні.

За інформацією джерела видання, знайомого з ситуацією, Катар таким чином показав, що буде просити Раду врегулювати конфлікт, використовуючи механізм вирішення спорів відповідно до Чиказької конвенції 1944 року, яка перебуває під контролем ІКАО. 

Як відомо, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет тиждень тому відмовилися від дипломатичних і транспортних зв'язків з Дохою, обвинувативши емірат у підтримці тероризму. Санкції призвели до підриву потоків імпорту в Катар, що змусило багато іноземних банків закрити свою діяльність в еміраті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-