Fitch може знизити рейтинг Катару через дипломатичний скандал

Fitch може знизити рейтинг Катару через дипломатичний скандал

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings перегляне рейтинг Катару.

Про це повідомляє Анадолу.

«Суверенний рейтинг Катару може бути знижений з" AA "до" AA- ". Крім того, прогноз по рейтингу Катару може бути змінений зі «Стабільного» до «Негативного» », - йдеться в повідомленні.

Експерти Fitch вважають, що розрив дипломатичних відносин з Катаром, про який Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і ряд інших країн оголосили на початку червня, і супутні негативні чинники у вигляді розриву транспортних і торговельних зв'язків між колишніми союзниками на Близькому Сході можуть посилити вразливість Дохи перед зовнішніми ризиками і чинити тиск на економічні показники країни.

Як повідомляє видання Financial Times, «хоча і були проведені дискусії щодо врегулювання кризи, стає дедалі більш імовірним, що криза буде довготривалою і негативно вплине на економіку Катару і його показники кредитоспроможності», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет тиждень тому відмовилися від дипломатичних і транспортних зв'язків з Дохою, обвинувативши емірат в підтримці тероризму. Санкції призвели до підриву потоків імпорту в Катар, що змусило багато іноземних банків закрити свою діяльність в еміраті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-