Ердоган обговорить із Трампом катарську кризу

Ердоган обговорить із Трампом катарську кризу

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і президент США Дональд Трамп обговорять кризу між Катаром та іншими арабськими державами в найближчі дні.

Про це у вівторок розповів міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє Reuters.

"Виступаючи у парламенті Чавушоглу наголосив, що два лідери проведуть телефонну розмову, щоб обговорити проблему", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара вважає неправильним рішення низки арабських держав про розрив дипломатичних відносин з Катаром.

Як відомо, вже дев'ять країн розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Про таке рішення заявили Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет та Об'єднані Арабські Емірати. Пізніше до них приєдналися Ємен, Мальдівські острови, влада східної частини Лівії, Мавританія та острівна держава Маврикій.

Крім цього, уряд Йорданії прийняв рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Саудівська Аравія також відкликала ліцензію національного катарського авіаперевізника Qatar Airways. Крім цього, Ер-Ріяд закрив свій сухопутний кордон із Катаром, що викликало паніку на тлі побоювань щодо нестачі продовольства.

Основна претензія цих країн - підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Окремі країни розірвали і економічні відносини з Катаром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-