Дуда анонсував референдум щодо

Дуда анонсував референдум щодо "нав’язуваних" Польщі біженців

Укрінформ
Референдум щодо прийому біженців з півдня у Польщі може бути проведено разом з парламентськими виборами в 2019 році.

Про це заявив у четвер у Варшаві президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У справі референдуму, що стосується біженців, на моє переконання, як президента Польщі, він міг би відбутися разом з парламентськими виборами в 2019 році", - заявив Дуда.

Він додав, що для нового уряду і нової парламентської більшості голос суспільства за результатом цього референдуму буде "чітким та однозначним".

Президент Польщі зазначив, що він погоджується з позицією уряду Польщі, що Єврокомісія не може примушувати країни ЄС до прийому біженців відповідно до призначених квот.

"Зрештою, моя позиція є такою ж: ми не погоджуємося на квотну систему, не погоджуємося на примусове розміщення біженців на території Польщі. Ця позиція є чіткою й однозначною", - наголосив Дуда.

За його словами, біженці з півдня самі повинні вирішувати, куди їм їхати, ніхто не може порушувати їхні права на вибір місця проживання.

Дуда також повідомив, що громадяни Польщі у ході іншого, конституційного референдуму, провести який він запропонував у день незалежності країни 11 листопада 2018 року, повинні висловитися щодо напрямів устрою РП на наступні десятиліття.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями Центру досліджень громадської думки (СBOS) Польщі, близько 70% поляків не хочуть бачити у країні біженців з півдня.

З ініціативою проведення в Польщі референдуму щодо прийому біженців вийшов польський правоконсервативний рух "Kukiz’15".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-