Єврокомісія пригрозила Польщі, Угорщині й Австрії за відмову розміщувати біженців

Єврокомісія пригрозила Польщі, Угорщині й Австрії за відмову розміщувати біженців

Укрінформ
Єврокомісія попередила Польщу, Угорщину й Австрію, що розпочне проти цих країн процедуру щодо порушення норм ЄС у випадку, якщо вони не розпочнуть приймати у себе біженців.

Офіційна Варшава відкидає погрози Брюсселя і декларує, що й надалі не прийматиме біженців, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Попри те, що більшість країн-членів регулярно складає нові зобов'язання і проводить розміщення, Угорщина, Польща й Австрія не прийняли жодної особи. Це є порушенням своїх юридичних зобов'язань, зобов'язань по відношенню до Італії та Греції, а також принципів справедливого розподілу відповідальності”, - поінформувала Єврокомісія.

Єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос закликав Польщу й Угорщину, які не прийняли ще жодного біженця, “негайно розпочати ці дії”.

Він додав, що Австрія вже зобов'язалася розпочати розміщення у себе біженців з Італії.

У відповідь глава польського уряду Беата Шидло підкреслила, що у даний момент немає можливостей на розміщення у Польщі біженців і Варшава не погодиться на будь-які примусові квоти.

“Ми чітко говоримо: польський уряд не погоджується на те, аби нам накидалися будь-які квоти на біженців”,- наголосила польський прем'єр.

Вона зазначила, що допомога має полягати у наданні біженцям гуманітарки.

Шидло зауважила, що Єврокомісія повинна вчитися на своїх помилках і не повторювати ту, яку вона вже робила, що призвело до серйозної кризи - виходу Великої Британії зі складу ЄС.

Глава польського уряду запевнила, що Польща й надалі дотримуватиметься своєї позиції у питанні біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-