В уряді Польщі не погодяться на “примусові” квоти на біженців

В уряді Польщі не погодяться на “примусові” квоти на біженців

Укрінформ
Польський уряд ніколи не погодиться на ініціативи Єврокомісії щодо примусових квот для країн ЄС на прийом біженців.

Про це під час прес-конференції у Сеймі Польщі заявив у середу глава польського уряду Рафал Бохенек, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Пані прем'єр Беата Шидло дуже чітко говорила, що проблема міграції має вирішуватися поза межами ЄС, і що польський уряд, який формує PiS (Право і Справедливість — ред.) ніколи не погодиться на те, щоб Єврокомісія згори примушувала до будь-яких квот на біженців”, - заявив Бохенек.

За його словами, “зараз у ЄС почали говорити голосом Польщі”, а позиція Варшави потроху стає позицією всього Євросоюзу.

“З кожним тижнем і місяцем голос пані прем'єра Беати Шидло краще сприймається іншими країнами-членами ЄС, результатом чого є рішення на засіданнях Європейської Ради”,- констатував Бохенек.

Він звинуватив польську опозицію (партію “Громадянська платформа” (РО) — ред.) у тому, що вона, будучи при владі, декларувала готовність прийняти будь-яку кількість мігрантів-мусульман.

Як інформувало агентство, попередній польський уряд РО і Польської селянської партії восени 2015 року зобов'язався прийняти 7 тис. біженців з півдня. Утім, після перемоги у парламентських виборах уряд PiS відмовився виконувати рішення попередників, мотивуючи це питаннями безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-