Макрон у разі обрання президентом Франції хоче ввести санкції проти Польщі

Макрон у разі обрання президентом Франції хоче ввести санкції проти Польщі

Укрінформ
Кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон заявив, що, в разі його перемоги на виборах, Франція наполягатиме на санкціях Європейського Союзу щодо Польщі. 

Про це повідомляє Reuters.

"Коли права і цінності Європейського Союзу не поважаються, я хочу, щоб були прийняті санкції", - підкреслив він.

Зазначається, що таким чином Макрон має намір проявити ініціативу щодо захисту цінностей ЄС. В інтерв'ю кільком виданням він заявив, що збирається проводити жорстку політику по відношенню до тих країн, які відходять, на його думку, від головних демократичних принципів блоку.

Націоналістичний уряд Польщі в останній рік конфліктує з Брюсселем щодо низки реформ у країні, які, вважають у столиці ЄС, послаблюють незалежність судових органів і ризикують підірвати демократичні противаги, пише агентство.

"Якщо мене оберуть, протягом трьох місяців буде рішення по Польщі", - пообіцяв Макрон.

Крім того, Макрон висловив невдоволення політикою Польщі та Угорщини щодо мігрантів, право на освіту та "фундаментальних цінностей". Раніше Захід розкритикував угорський уряд за внесення правок до законодавства, які посилюють правила щодо неурядових організацій та іноземних університетів.

Як відомо, другий тур виборів президента Франції пройде 7 травня. За чотири дні до цього головні суперники Макрон та Ле Пен зустрінуться на теледебатах у прямому ефірі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-