Орбан заявив, що збудована “Стіна” зупинить “будь-яке скупчення людей”

Орбан заявив, що збудована “Стіна” зупинить “будь-яке скупчення людей”

Укрінформ
Угорщина завершила спорудження другого паркану вздовж кордону із Сербією.

Про це у п’ятницю заявив прем'єр-міністр країни Віктор Орбан, повідомляє Reuters.

«Він (паркан – ред.) 155 кілометрів у довжину і 3 метри у висоту і здатний зупинити будь-яке скупчення людей», - сказав державному радіо Орбан.

Він також додав, що Європейський Союз повинен бути менш критичним по відношенню до Туреччини, якщо блок спирається на співпрацю з Анкарою щодо зупинки потоку мігрантів.

«Туреччина є членом НАТО, і, отже, є нашим союзником. Тому ми не повинні ставитися до Туреччини так, якщо б це була держава, яка не є нашим союзником, і ми повинні віддати належну повагу турецькому народу і їх президенту», - підкреслив угорський прем’єр.

Як повідомлялося, будівництво другої лінії паркану вздовж південного кордону із Сербією розпочалося наприкінці лютого поточного року.

Перший паркан з колючого дроту в Угорщині був зведений у 2015 році, коли через країну проходив основний сухопутний маршрут для сотень тисяч мігрантів і біженців, що тікали від війни в Сирії. Однак угорський уряд заявив, що другий паркан зробить бар'єр «більш ефективним» для стримування мігрантів, якщо ті попросять про надання притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-