РФ на третину скорочує внески до бюджету Ради Європи

РФ на третину скорочує внески до бюджету Ради Європи

Укрінформ
Російська Федерація ухвалила рішення про зменшення на третину свого внеску до бюджету Ради Європи.

Про це повідомив ТАСС з посиланням на спікера Держдуми В'ячеслава Володіна.

"Заблокували перерахування. І (голова Ради Федерації, - ред.) Валентина Іванівна (Матвієнко, - ред.) сказала про це, і глава МЗС (Сергій, - ред.) Лавров, і ми про це говорили - третину заблокували. Фінансування протягом року йде по етапах, і третина, що залишилася на кінець року не перераховується, і все, - це майже 11 млн євро", - сказав Володін.

За повідомленням Ради Європи, російський внесок на 2017 рік має становити трохи більше 33 млн євро, що становить 7,26% від загального бюджету організації. Кожна країна повинна перераховувати свій внесок трьома траншами протягом року рівними частинами.

В'ячеслав Володін стверджує, що заблокована третя частина внеску, призначена для фінансування Парламентської асамблеї Ради Європи. Це твердження не відповідає дійсності, оскільки члени РЄ не платять окремих перерахувань на різні інститути організації. Примітно також, що бюджет ПАРЄ становить менше 4% бюджету Ради Європи; при цьому росіяни вирішили недоплатити більш як 30% свого вкладу.

Як відомо, з початку агресії РФ проти України триває криза у відносинах Росії та Ради Європи, особливо - ПАРЄ. Росія з 2014 року не бере участі або майже не бере участь в роботі асамблеї. Спочатку росіяни не приїжджали до Страсбурга через запроваджені щодо них політичні санкції, а з 2016 року - не подають перелік своєї делегації, щоб уникнути формального продовження санкцій.

Заяви про можливе зменшення фінансування РЄ з боку Росії звучали ще з 2016 року, однак торік внесок було перераховано повністю.

Володін також прокоментував ситуацію, пов'язану з імпічментом Бюро ПАРЄ спікеру асамблеї Педро Аграмунту після його поїздки в Сирію, здійснену разом з російськими парламентаріями. Спікер Держдуми однозначно став на бік Педро Аграмунта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-