Габріель їде в Анкару налагоджувати зв'язки

Габріель їде в Анкару налагоджувати зв'язки

Укрінформ
Залагоджування спірних питань у німецько-турецьких стосунках, насамперед ситуації навколо бази ВПС «Інджірлік» в Туреччині, стане основною темою візиту в Анкару міністра закордонних справ ФРН Зігмара Габріеля.

Про це повідомили в МЗС перед від'їздом глави відомства 5 червня, передає кореспондент Укрінформу. 

«Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель летить 5 червня в Анкару, щоб провести зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу двосторонні переговори. Центральним пунктом їх стане базування солдатів бундесверу в «Інджірліку», а також інші двосторонні і міжнародні теми», - повідомили в МЗС.

Не виключено, що Габріель може зустрітися з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом і прем'єром Біналі Їлдиримом, проте ці зустрічі поки не підтверджені. 

Відносини між двома країнами загострюються вже більше року. Проблема з авіабазою стала однією з найгостріших: турецька влада не дозволяє німецьким депутатам відвідати 260 солдатів. Берлін заявив, що якщо відмови триватимуть, військових, які беруть участь в місії антитерористичної коаліції, переведуть на іншу базу, очевидно, в Йорданію.  

Перед вильотом Габріель заявив, що якщо Анкара упиратиметься, ФРН нічого не залишиться, як відмовитися від використання цієї авіабази. 

Раніше президент Ердоган заявив, що не утримуватиме німецький контингент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-