США та північно-балтійські країни узгодили взаємодію у сфері оборони

США та північно-балтійські країни узгодили взаємодію у сфері оборони

Укрінформ
Російська загроза в Європі стала однією з головних тем зустрічі представників оборонних відомств США і восьми північно-балтійські країн, яка пройшла на базі Морської піхоти США в Північній Кароліні.

Учасники зустрічі узгодили питання оперативної взаємодії та обговорили співпрацю на майбутнє, повідомили в п'ятницю в Пентагоні.

"Велика частина обговорень була присвячена мінливій геополітичній обстановці у сфері безпеки в Північно-Балтійському регіоні, поведінці Росії й посиленню рівня оперативної взаємодії", - зазначається в офіційному повідомленні за результатами засідання.

Учасники зустрічі також обговорили можливості для подальшого військового співробітництва та відзначили вигоду від стратегічної, оперативної й тактичної співпраці у сфері оборони.

"Усі погодились, що згуртованість Північно-балтійського регіону має вирішальне значення для європейської і трансатлантичної безпеки", - підкреслили в Пентагоні.

Оборонне відомство США на зустрічі представляв заступник міністра оборони Боб Уорк. У ній також взяли участь представники Данії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Фінляндії, Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-