США перекидають ядерні бомбардувальники для навчань на російських кордонах

США перекидають ядерні бомбардувальники для навчань на російських кордонах

Укрінформ
Американські ВПС розгортають у Сполученому Королівстві стратегічні ядерні бомбардувальники B-52 з метою участі в спільних навчаннях з партнерами по НАТО, які відбуватимуться неподалік від кордонів РФ.

Навчання триватимуть у червні, повідомив у четвер американський телеканал CNN.

"Бомбардувальники B-52 "Стратофортресс" візьмуть участь у кількох спільних навчаннях, які, головним чином, проходитимуть "на порозі" перед Росією, зокрема, в Балтійському морі, Арктиці та вздовж російського кордону", - зазначається в повідомленні.

Військове розгортання відбувається як раз у той час, коли американська сторона прагне переконати в підтримці своїх європейських союзників на тлі питань, пов'язаних з підходами президента Трампа до глобальної ролі і зовнішньополітичних цілей США.

Нагадаємо: стратегічні бомбардувальники B-52 є одними з найстаріших діючих літаків Військово-повітряних сил США. Перший екземпляр був введений в експлуатацію в 1950-х роках, у розпал холодної війни, ставши її "іконою".

Ці літаки були суттєво модифіковані після закінчення періоду протистояння з СРСР і були озброєні модернізованими високоточними керованими ракетами, електронікою й високотехнологічними датчиками. Кожен такий літак здатний нести до 35,5 тонн ракетно-бомбового навантаження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-