Пекін хоче адекватних рішень з північнокорейської проблеми

Пекін хоче адекватних рішень з північнокорейської проблеми

Укрінформ
Китай підтримує дії міжнародного співтовариства щодо ядерної проблеми Північної Кореї і хоче при цьому "адекватних рішень".

Про це прем'єр Держради КНР Лі Кецян заявив у ході візиту у Берлін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З одного боку, ми маємо бути принциповими, з іншого боку, ми хочемо знайти адекватні рішення", - сказав глава китайського уряду.

Він наголосив на необхідності дипломатичного вирішення, оскільки тільки таким чином можна буде створити сприятливі умови для миру і стабільності в регіоні і у світі, в чому зацікавлений Китай як сусід КНДР. Лі зазначив, що Китай є рішучим прихильником режиму нерозповсюдження, чітко дотримується резолюцій ООН і хоче їх повного виконання, а в питанні ядерної програми Північної Кореї стоїть на послідовних позиціях.

"Ми завжди виступали проти будь-яких ядерних і ракетних випробувань північнокорейського керівництва", - сказав прем'єр Держради. Він зазначив, що в останні дні ситуація на Корейському півострові погіршилася, і закликав усі зацікавлені сторони проявити свою відповідальність у регіоні і зіграти роль у розрядці ситуації. Потрібно докласти зусиль і переконати всі сторони конфлікту повернутися за стіл переговорів, сказав китайський прем'єр.

Канцлер ФРН Ангела Меркель зі свого боку на спільній прес-конференції заявила, що Берлін і Пекін єдині в думці про те, що слід підтримувати санкції. "Але ми розраховуємо на переговорне рішення, яке необхідне дуже-дуже терміново", - сказала вона. Німеччина, за словами глави її уряду, готова сприяти такому рішенню на основі переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-