Скандал у Франції: почали розслідування щодо одного з міністрів Макрона

Скандал у Франції: почали розслідування щодо одного з міністрів Макрона

Укрінформ
Прокуратура Бреста на заході Франції розпочала попереднє розслідування щодо міністра регіонального розвитку Рішара Феррана - одного з найближчих соратників президента Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє RFI.

«Прокуратура перевіряє, чи міг міністр порушити закон, коли у 2011 році, будучи директором страхової компанії, він провів операцію з нерухомістю в особистих інтересах своєї цивільної дружини», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, раніше прокуратура Бреста відмовлялась розпочинати розслідування у «справі Феррана». Однак після викриттів видань Le Monde, Le Parisien і Le Canard Enchaine прокурор Ерік Мате заявив про початок попереднього розслідування.

За словами прокурора, метою розслідування є «збір даних, які дозволять повністю проаналізувати факти і зрозуміти, чи було порушено кримінальний кодекс».

Як повідомляється, у 2011 році, коли Рішар Ферран займав пост генерального директора страхової компанії Mutuelles de Bretagne, його компанія оформила з ріелтерською фірмою цивільної дружини Феррана дорогий контракт про оренду будівлі. Публікації в ЗМІ про цю операцію викликали у Франції скандал.

Міністр регіонального розвитку відмовився йти у відставку, заявивши, що дана операція з нерухомістю є прикладом правильного менеджменту, а не порушенням закону.

«Все, що я робив у своєму професійному житті, було легальним, прозорим і пройшло валідацію ради директорів, яка, до речі, підтримала мене», - заявив Ферран.

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп підтримав Феррана і заявив, що поки міністр не став підслідним, він не повинен залишати уряд.

Президент Еммануель Макрон коментувати початок попереднього розслідування відмовився. Напередодні в ході ради міністрів французький лідер закликав уряд до «солідарності» з Ферраном і заявив, що «журналісти не повинні ставати суддями».

У свою чергу представники, як правої, так і лівої і вкрай правої опозиції порівнюють «справу Феррана» зі справою екс-кандидата в президенти Франсуа Фійона і вимагають відставки міністра регіонального розвитку, який також є кандидатом руху «Вперед, Республіка» на парламентських виборах, намічених на 11 і 18 червня.

Скандал навколо міністра регіонального розвитку розгорівся на тлі підготовки законопроекту «про прозорість політичного життя» - першої законодавчої ініціативи уряду Едуара Філіпа, яка повинна була стати символом оновлення французької політики після корупційних скандалів останніх років.

Фото: Le Courrier Picard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-