Японія і США розпочали триденні військові навчання

Японія і США розпочали триденні військові навчання

Укрінформ
Військово-морський флот і військово-повітряні сили Японії у четвер розпочали триденні військові навчання з двома авіаносцями США в Японському морі, посилюючи таким чином тиск на Північну Корею з метою зупинити ядерну програму.

Про це повідомляє Reuters.

"Морські сили самооборони Японії відправили два судна, в тому числі один вертольотоносець Hyuga, щоб приєднатися до авіаносців США USS "Рональд Рейган" і USS "Карл Вінсон" та їхніх восьми сторожових кораблів", - йдеться у прес-релізі японських військових.

Крім цього, повідомляється, що у навчаннях також беруть учать японські винищувачі F-15s та винищувачі ВМС США F-18.

Як зазначається, Сполучені Штати направили військові кораблі до регіону після сплеску напруженості на Корейському півострові з огляду на побоювання, що КНДР збирається провести нове ядерне або інше випробування, прагнучи розробити міжконтинентальну балістичну ракету, здатну уразити материкову частину США.

Напередодні влада КНДР підтвердила, що 29 травня з території країни було здійснено запуск балістичної ракети. Як повідомило інформаційне агентство ЦТАК, ракета була запущена в східному напрямку у бік Японського моря і, як підкреслюється, успішно уразила ціль.

Резолюції Ради Безпеки ООН забороняють КНДР проводити випробування балістичних ракет. У Пхеньяні ці документи не визнають, посилаючись на право зміцнювати обороноспроможність країни на тлі агресивної політики США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-