Макрон обіцяє вести з Росією «вимогливий діалог»

Макрон обіцяє вести з Росією «вимогливий діалог»

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що буде вести з Росією «вимогливий діалог». 

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Le JDD напередодні сьогоднішньої зустрічі у Версалі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, передає RFI.

«Я поважаю Росію, і я запрошую Володимира Путіна в рамках наших трьохсотрічних дипломатичних відносин. Я маю намір вести з ним вимогливий діалог і обговорити всі проблеми», - заявив французький лідер.

Як зазначається, у суботу, 27 травня, в ході прес-конференції за підсумками саміту G7 в Італії Макрон також обіцяв вести «вимогливий діалог» з Росією. Він підкреслив необхідність «обговорювати з Росією» сирійське питання для того, щоби «разом прийти до політичного, довготривалого і всеосяжного вирішення».

Президенти Росії та Франції зустрінуться в понеділок на території Версальського парку у Великому Тріаноні, де відкривається виставка «Петро Перший, цар у Франції, 1717», організована у співпраці з Ермітажем і присвячена першому візиту російського монарха до Французького королівства.

Як заявили в Єлисейському палаці, «ідея полягає в тому, щоб через спільне відвідування виставки двома президентами підкреслити давні й глибокі традиції двосторонніх відносин між двома країнами».

Так, у програмі зустрічі - обговорення питань франко-російських відносин, які за останні кілька років серйозно погіршилися, майбутнього Євросоюзу, боротьби з тероризмом, а також переговори щодо ситуації в Сирії, Україні, Північній Кореї та Лівії.

Президенти проведуть зустріч тет-а-тет, пообідають у супроводі своїх делегацій, дадуть спільну прес-конференцію, після чого разом відвідають виставку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-