Макрон може отримати підтримку парламенту для своїх реформ

Макрон може отримати підтримку парламенту для своїх реформ

Укрінформ
Підтримка нової центристської партії президента Франції Еммануеля Макрона зростає напередодні виборів до Національних Зборів 11 червня.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на результати опитування Harris, проведеного в четвер.

Це підвищує ймовірність того, що він зможе виграти парламентську підтримку для своїх планів щодо реформ.

"32 відсотки з 4600 зареєстрованих виборців, які, мають намір голосувати за партію Макрона", - йдеться у повідомленні.

Цей результат збільшився на три пункти порівняно з аналогічним опитуванням, проведеним 11 травня, і на шість пунктів - порівняно з опитуванням за 7 травня, в той день, коли Макрон переміг на президентських виборах Франції.

Як повідомляється, партія Макрона разом із союзниками має намір виграти найбільшу частку голосів у першому турі виборів до Національних Зборів.

39-річний Макрон під час президентських перегонів позиціонував себе як безпартійний кандидат, який не має відношення ні до соціалістів, ні до консерваторів. Здобувши перемогу, він надав міністерські портфелі представникам цих партій, що значно розширило його базу підтримки.

Раніше прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп відхилив пропозицію про те, що змішаний уряд був електоральним трюком. «Очевидно, що цей уряд побудовано на довгий час», - сказав він в інтерв'ю.

Члени нового кабінету вперше зустрінуться сьогодні, в четвер, 18 травня.

Відповідно до французької системи голосування, якщо жоден з кандидатів не виграє абсолютну більшість у першому турі голосування до Національних зборів, провідні кандидати йдуть на другий раунд, що пройде 18 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-