Габріель чекає в Берліні нового главу МЗС Франції

Габріель чекає в Берліні нового главу МЗС Франції

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель радий майбутній роботі з новим главою МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріаном і чекає його в гості.

Про це заявив Габріель по дорозі в США, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Я особливо радий майбутній роботі з Жан-Ів Ле Дріаном», - сказав німецький міністр, зазначивши, що в середу президент Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Едуард Філіп представили свою нову команду, з якою тепер можна починати роботу.

В особі Ле Дріана, за оцінкою Габріеля, ми маємо партнера з величезним політичним досвідом і відмінною репутацією, заробленими, в тому числі, і на посаді міністра оборони. 

«Тепер важливо, щоб ми разом продовжували рухати Європу вперед, щоб ми взяли на себе ініціативу і запустили на повну швидкість франко-німецький двигун. Це наша спільна мета», - заявив Габріель. Він переконаний, що вони легко спрацюються з Ле Дріаном, якого в Берліні чекають в гості «дуже скоро». 

Габріель зазначив прагнення розробити конкретні проекти і конкретні пропозиції, які повинні принести перші результати вже до засідання франко-німецької ради міністрів в липні цього року.

Як відомо, у понеділок в Берліні з першим закордонним коротким візитом перебував президент Франції Еммануель Макрон. Він провів зустріч з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-