Філіппіни відмовилися від фіндопомоги ЄС

Філіппіни відмовилися від фіндопомоги ЄС

Укрінформ
Рішення Філіппін відмовитися від отримання допомоги з боку Європейського Союзу з метою розвитку було проявом незалежної зовнішньої політики країни.

Про це у четвер заявив головний помічник президента країни Родріго Дутерте виконавчий секретар Сальвадор Медіолдея, інформує Reuters

"За словами помічника Дутерте, Філіппіни готові відмовитися від грантів на суму близько 250 мільйонів євро ($278,88 млн) для запобігання від втручання Європейського Союзу у внутрішні справи країни", - йдеться у повідомленні.

Він також додав, що Філіппіни "мають бути незалежною державою" у своєму зверненні до журналістів після того, як президент Філіппін різко висловився про критику з боку європейських країн щодо методів війни з наркотиками, під час якої було вбито тисячі мешканців нетрів.

Як зазначається, у жовтні минулого року Дутерте заявив, що відмовиться від допомоги в цілях розвитку з боку Європи та США, якщо вони не згодні з політикою країни щодо боротьби з наркотиками.

Прес-секретар президента Ернесто Абелла у свою чергу повідомив, що Дутерте затвердив рекомендацію від міністерства фінансів "не брати гранти, які можуть дозволити втручання у внутрішню політику".

Однак міністр економічного планування Ернесто Пернія заявив, що рішення Маніли щодо припинення допомоги від Європи все ще може змінитися, наголосивши, що "це скоріше за все реакція на критику".

Франц Йенсен, посол ЄС на Філіппінах, сказав, що йому повідомили цього тижня про рішення Маніли припинити прийом допомоги з боку Європи, яка фінансує близько 100 проектів на рівні громад по всій країні.

Як повідомляє агентство, Європа надала Філіппінам 130 млн євро допомоги в цілях розвитку між 2007-2013 роками. У 2015 році Альянс пообіцяв 325 мільйонів євро протягом чотирьох років на фінансування проектів у мусульманському Мінданао після того, як влада підписала мирну угоду з повстанцями у березні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-