Глава МЗС ФРН прибув з візитом до США

Глава МЗС ФРН прибув з візитом до США

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель розпочав свій візит до США з переговорів з американським колегою Рексом Тіллерсоном.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН з посиланням на прес-службу зовнішньополітичного відомства.

Крім того, заплановані зустрічі з іншими представниками адміністрації США, в тому числі радниками президента з питань безпеки, з якими піде мова про зміцнення трансатлантичного партнерства.

Як заявив перед візитом сам Габріель, члени нового уряду чітко дали зрозуміти, що зацікавлені в сильній Європі, глибокому трансатлантичному партнерстві в рамках НАТО, "однак занепокоєння викликає те, що Вашингтон, як нещодавно під час зустрічі міністрів фінансів G-7, не схильний до вільної торгівлі".

Габріель, сам у минулому міністр економіки, запевнив, що німецькі компанії в США створюють робочі місця та інвестиції. Він також має намір зустрітися і з міністром фінансів. Тема економіки буде основною під час перебування делегації МЗС ФРН в Пітсбурзі.

Після США міністр відправиться в Мексику.

Нагадаємо: це другий візит у Вашингтон Габріеля за 3 місяці перебування його на посаді керівника МЗС. Він став першим іноземним міністром, який зустрівся з Тіллерсоном у Вашингтоні після його призначення на посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-