Дуда нагадав главам парламентів про агресію і заморожені конфлікти в Європі

Дуда нагадав главам парламентів про агресію і заморожені конфлікти в Європі

Укрінформ
Останнім часом в Європі сталося  багато подій, які викликають занепокоєння - порушення територіальної цілісності, агресія, заморожені конфлікти.

Про це під час зустрічі з главами парламентів країн Центрально-Східної Європи, зокрема і з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Cьогодні одним з наших найголовніших завдань і обов'язків є, насамперед, гарантування безпеки, чого очікують суспільства наших країн. Ми всі усвідомлюємо, що багато справ викликає занепокоєння: маємо порушення територіальної цілісності країн, на жаль, маємо агресію, в результаті є заморожені конфлікти”, - заявив Дуда.

За його словами, це проблема для України, Грузії, Молдови, Вірменії, Азербайджану, а також проблема Балканських країн.

Польський лідер підкреслив, що він є прихильником того, щоб як європейська інтеграція, так і в перспективі інтеграція в рамках НАТО включала усе більше країн.

“Європейські двері як і двері до Північноатлантичного альянсу повинні бути відчиненими і чергові країни повинні прийматися до цих організацій з плином часу і розвитку”,- зазначив Дуда.

Він висловив сподівання, що це є перспективою для багатьох країн Західних Балкан, а також Східної Європи, які вже віддавна говорять про свої прагнення.

“Польща відкрита і підтримуватиме ці прагнення”, - заявив Дуда. 

Нагадаємо: у Варшаві у середу розпочався дводенний саміт глав парламентів країн Центрально-Східної Європи. Головними темами переговорів будуть безпека регіону у світлі нинішніх загроз, співпраця у сфері інфраструктури у коридорі "північ-південь" та зростання ролі національних парламентів у міжнародній політиці.

Окрім України до Варшави прибули глави парламентів або їх заступники з Азербайджану, Боснії і Герцеговини, Болгарії, Хорватії, Чорногорії, Грузії, Казахстану, Литви, Латвії, Молдови, Сербії, Словаччини, Туреччини та Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-