Україна ввела санкції щодо російського олігарха Малофеєва

Україна ввела санкції щодо російського олігарха Малофеєва

Укрінформ
Інвестиційна група “Маршал капітал партнерз” та благодійний фонд святителя Василія Великого, які належать російського олігарху Костянтину Малофеєву, потрапили під санкції України.

Про це свідчить список юридичних осіб, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), опублікований на сайті Глави держави.

Згідно з рішенням РНБО, санкції, які запроваджені на рік, передбачають “блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном”.

Раніше в СБУ заявляли, що Малофеєв був активним координатором проросійського заколоту в Криму та на сході України.

У липні 2014 року Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо міністра оборони РФ Сергія Шойгу та Малофеєва за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3, 5 ст. 27, ч.5 ст. 260 Кримінального кодексу України. Глава МВС України Арсен Аваков тоді заявляв, що Шойгу і Малофеєва звинувачують у причетності до створення терористичних угруповань “ДНР” і “ЛНР”.

Також, за даними ЗМІ, начальником охорони компанії Малофеєва був Ігор Гіркін, який під псевдо “Стрелков” через кілька місяців захопив з групою російських бойовиків місто Слов’янськ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 15 травня ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року про запровадження санкцій проти Росії. До санкційного списку потрапили 1228 фізичних осіб та 468 - юридичних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-