Радбез ООН збирається через “невстановлену ракету” КНДР

Радбез ООН збирається через “невстановлену ракету” КНДР

Укрінформ
Останнє випробування Північною Кореєю ракети, яка провела його попри застереження міжнародної спільноти, буде винесено на обговорення Ради Безпеки ООН у вівторок, 16 травня.

Про це повідомило інформагентство Reuters із посиланням на джерела в дипломатичних колах.

"Рада Безпеки ООН має зустрітися у вівторок для обговорення останнього ракетного запуску Північною Кореєю", - йдеться в повідомленні, опублікованому в неділю.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю уряд КНДР здійснив випробування ракети невстановленого типу, яка протягом 30 хвилин пролетіла близько 700 км та впала в море приблизно в 100 км від Приморського краю РФ. Запуск стався на тлі ескалації напруження в регіоні.

У цьому зв'язку Білий дім оприлюднив заяву, що Сполучені Штати мають намір стояти разом зі своїми союзниками "на тлі серйозної загрози" з боку КНДР. Водночас, офіційний Вашингтон звернувся із закликом до міжнародних союзників посилити санкції проти Північної Кореї.

Міжнародні санкції проти КНДР були вперше запроваджені Радою Безпеки ООН в 2006 році. Після цього обмежувальні заходи посилювались у відповідь на п'ять ядерних випробувань і два запусків ракет дальнього радіусу дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-