У найбільшій землі ФРН вибори виграє партія Меркель

У найбільшій землі ФРН вибори виграє партія Меркель

Укрінформ
Вибори до ландтагу - земельного парламенту - найбільш населеної федеральної німецької землі Північний Рейн - Вестфалія (NRW) завершилися о 18:00 за місцевим часом (19:00 за київським часом) і за попередніми даними телеканалів їх виграє партія Ангели Меркель.

За дві години до закриття дільниць проголосували 59 відсотків виборців, тоді як загальна явка на минулих виборів до ландтагу в 2012 році становила 59,6 відсотка, повідомляє інформагенція DW з посиланням на dpa.

"На мандати в земельному парламенті претендувала 31 партія. Попередні дані телеканалів ARD та ZDF віддають перемогу партії канцлерки Ангели Меркель (Angela Merkel), Християнсько-демократичному союзу (ХДС) із 34,5 відсотка, на вісім відсотків краще за попередній результат. Правлячі у NRW соціал-демократи (СДПН), ймовірно, поступилися лідерством та отримуюють 30,5 відсотків голосів, на 8,5 відсотка гірше за показник 2012 року. Також до ландтагу проходять представники Вільної демократичної партії, Зелені та правопопулісти з "Альтернативи для Німеччини". Останні вперше отримають представництво у ландтазі NRW", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ліві за попередніми даними отримують близько п'яти відсотків - тож невідомо, чи долають вони п'ятивідсотковий бар'єр. "Пірати", які мали фракцію у поточному скликанні, набрали лише близько відсотка.

Земля з понад 13 мільйонами виборців і загальною кількістю населення у 18 мільйонів осіб є найбільшою за кількістю населення в Німеччині. Це голосування називають "генеральною репетицією" виборів до федерального парламенту, Бундестагу, що відбудуться у вересні 2017 року. За даними соцопитувань, лідерами перегонів є ХДС та СДПН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-