У БПП заявляють про перемогу на виборах у тергромадах

У БПП заявляють про перемогу на виборах у тергромадах

Укрінформ
Партія «БПП «Солідарність» заявляє про переконливу перемогу на виборах в об'єднаних громадах 30 квітня - серед обраних голів новостворених об'єднаних громад більшість становлять кандидати, які або були висунуті територіальними організаціями партії, або яких вона підтримувала.

Про це повідомляє прес-служба політсили з посиланням на попередні підрахунки результатів виборів, які відбулися 30 квітня.

"Загалом перемогу здобувають 26 кандидатів від БПП, або понад 55 відсотків від загальної кількості обраних голів", - заявляють у партії.

Зокрема, за даними «БПП «Солідарність», серед переможців 7 кандидатів були висунуті територіальними організаціями партії, 19 кандидатів йшли за підтримки «БПП «Солідарність». Водночас від «Опозиційного блоку» перемогу здобули 3 кандидати, від «Батьківщини» – 2.

У «БПП «Солідарність» стверджують, що її представники також перемогли у переважній більшості регіонів.

"Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» також здобула перемогу у виборах депутатів новостворених об’єднаних громад. Очікується, що загалом фракції БПП у радах ОТГ налічуватимуть не менше 239 депутатів, серед них 132 депутати, які були висунуті територіальними організаціями партії, та 107 самовисуванців, які йшли за підтримки «БПП «Солідарність»", - наголосили у партії.

Зокрема, як уточнили у політсилі, у раді Нововодолазької ОТГ (Харківська обл.) та Троїцької ОТГ (Луганська обл.) депутати від БПП отримали по 20 мандатів із 26, а у Кунківській ОТГ (Вінницька обл.) – 11 мандатів із 22.

«Перемога кандидатів від партії «БПП «Солідарність» по всій Україні вкотре продемонструвала підтримку реформи децентралізації, яку ініціював Президент Порошенко. Адже саме під цими гаслами йшли наші кандидати», – зазначив член центральної ради партії, народний депутат України Сергій Березенко.

Раніше Комітет виборців України повідомив, що за партійними списками партія «БПП «Солідарність» здобула 25 депутатських мандатів (10,3% від загальної кількості) у радах у місцевих громадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-