ЄС вважає ракетні запуски Пхеньяна загрозою для миру

ЄС вважає ракетні запуски Пхеньяна загрозою для миру

Укрінформ
Європейський Союз розкритикував останні ракетні випробування Північної Кореї як "загрозу для миру в світі". Тестові запуски, на думку Брюсселя, "ще більше посилять напругу в регіоні".

Про це йдеться в оприлюдненій в неділю, 14 травня, заяві зовнішньополітичної служби ЄС, повідомляє DW.

У Євросоюзі наголосили, що Пхеньян вкотре порушив низку резолюцій Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (РБ ООН). Керівництво Північної Кореї закликали дотримуватися "міжнародних зобов'язань" та вести зі світовою спільнотою "діалог на засадах взаємної довіри та порозуміння", передає інформаційна агенція AFP.

Як повідомляв Укрінформ, КНДР провела в неділю, 14 травня, черговий запуск балістичної ракети у бік Японського моря, вона впала поза межами виключної економічної зони Японії за 100 км від Приморського краю (Росія) і не завдала шкоди.

Тихоокеанське командування США повідомило, що вони оцінювали тип ракети, однак вона «не відповідає типу міжконтинентальної балістичної ракети.

У свою чергу міністр оборони Японії Томомі Інада заявила, що ракета може бути нового типу.

За даними південнокорейських та американських чиновників, ракета пролетіла 700 км і досягла висоти у понад 2000 км, що є далі і вище, ніж ракета середньої дальності, яку Північна Корея успішно випробувала у лютому з того ж самого регіону Кусон на північний захід від столиці Пхеньяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-