Глава ООН закликав провести реформу міжнародних організацій

Глава ООН закликав провести реформу міжнародних організацій

Укрінформ
Для того, щоб відновити довіру до багатосторонньої дипломатії, необхідно реформувати міжнародні організації. 

Про це заявив Генеральний секретар Антоніу Гутерриш у Центральному залі вестмінстера у Лондоні, повідомляє Центр новин ООН.

"Якщо ви хочете здолати цю недовіру, що абсолютно необхідно заради порятунку багатосторонньої дипломатії.. то ми маємо підтвердити готовність провести реформу багатосторонніх організацій", - заявив глава ООН, виступаючи перед представниками уряду, неурядових організацій, ученими й представниками громадськості й приватного бізнесу. 

Антоніу Гутерриш сказав, що сьогодні світ стикається з трьома основними проблемами: зміною природи сучасних конфліктів; нестабільною політичною, економічною й екологічною обстановкою у багатьох частинах світу; а також недовірою до міжнародних багатосторонніх інститутів з боку тих, хто залишився "за бортом" глобалізації. 

Генеральний секретар закликав активніше просувати проекти щодо озеленення економіки, нагадавши про стрімку зміну клімату. Говорячи про права людини, Антоніу Гутерриш заявив, що не можна прикриватися національним суверенітетом, коли йдеться про захист основних прав і свобод. 

Як повідомляється, Генеральний секретар ООН прибув у британську столицю для участі в конференції з Сомалі, яку заплановано на четвер. У середу глава ООН виступив на зустрічі, організованій під егідою Асоціації ООН у Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-