Справа ЮКОСа: суд Амстердама розкрив маніпуляції Росії із законом

Справа ЮКОСа: суд Амстердама розкрив маніпуляції Росії із законом

Укрінформ
Апеляційний суд Амстердама встановив, що російська влада свідомо довела компанію ЮКОС до банкрутства у 2006 році, виставивши величезні податкові рахунки.

Про це повідомляє видання AP.

"Нідерландський апеляційний суд у вівторок виніс рішення, постановивши, що російська влада свідомо довели нафтового гіганта ЮКОС до банкрутства в 2006, примусивши його сплатити величезні податкові рахунки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, організація, що представляє колишніх акціонерів ЮКОСа, привітала рішення, яке залишило в силі рішення суду нижчої інстанції, винесене у 2007 році.

Колишній виконавчий директор ЮКОС Стів Тееде, коментуючи рішення нідерландського суду, заявив, що воно "розкрило, як далеко може зайти Російська Федерація у маніпулюванні законним процесом та ігноруванні верховенства права".

Як повідомляв Укрінформ, влітку 2014 року Європейський суд з прав людини підтримав скаргу колишніх акціонерів ЮКОСа, які заявляли, що компанія зазнала матеріальних збитків від стягнення штрафів за податкові порушення заднім числом. Штрафні санкції були також визнані непропорційними. Присуджена компенсація 1,8 млрд євро складається із суми штрафів та виконавчого збору. Конституційний суд РФ ухвалив, що рішення Європейського суду з прав людини за скаргою колишніх акціонерів компанії ЮКОС порушує положення російської Конституції. Суд вирішив, що в результаті Росія не повинна виконувати рішення ЄСПЛ про виплату компенсації 1,8 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-