Росія

Росія "підстрахувала" візит Лаврова у США перекиданням гаубиць до Сирії

Укрінформ
Росія направила до Сирії 21 гаубицю M-30 для сирійських військових за день до візиту глави МЗС РФ Сергія Лаврова до Вашингтона.

Про це повідомляє Fox News з посиланням на американських офіційних осіб.

"За день до того, як міністр закордонних справ Росії прибув до Вашингтона, Москва відправила десятки нових артилерійських гаубиць у Сирію для їх використання під час майбутньої наземної кампанії режиму Асада проти сил повстанців", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили два представники Міноборони США, 21 російська гаубиця M-30 була доставлена вантажним кораблем в сирійський порт Тартус. Відповідно до супутникових знімків ImageSat International, нещодавно Росія відправила до Сирії новий літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління A-50.

Росія також пообіцяла захистити сирійські авіабази великою кількістю систем ППО, такими як С-400. Вони будуть знаходитися на російській авіабазі в Латакії.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп зустрінеться з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Білому домі в середу, 10 травня, щоб обговорити ситуацію в Сирії та широке коло міжнародних питань. Крім того, в цей же день запланована також зустріч у Вашингтоні Лаврова і державного секретаря США Рекса Тіллерсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-