Канада виділила $200 мільйонів на боротьбу зі змінами клімату

Канада виділила $200 мільйонів на боротьбу зі змінами клімату

Укрінформ
Канада передала Азійському банку розвитку 200 млн доларів на втілення проектів у галузі охорони навколишнього середовища.

Про це заявила міністр навколишнього середовища Канади Кетрін Маккена, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вклад Канади створить економічні можливості для компаній, що займаються чистими технологіями, та допоможе державам Азії та Тихого океану перейти до чистіших і більш стійких економічних моделей», - сказала Маккена.

У її відомстві пояснили, що кошти було виділено на другу фазу канадського кліматичного фонду для приватного сектору в Азії, який адмініструє Азійський банк розвитку. «Перерахування Канадою коштів на потреби другої фази фонду прискорить інвестування у боротьбу зі змінами клімату в країнах, що розвиваються, в азійсько-тихоокеанському регіоні, особливо у малих острівних державах, які чи не найбільше постраждали від зміни клімату», - зазначили у міністерстві навколишнього середовища Канади.

При цьому канадські кошти також допоможуть жінкам мати більше впливу на ухвалення рішень. «Канада намагається, аби інвестиції у боротьбу зі змінами клімату підтримували чисте економічне зростання, інновації та збільшували роль жінок. Ці кошти не лише дозволять країнам, що розвиваються, перейти до низьковуглецевої, нешкідливої для екології економіки, але й надасть найбільш вразливим членам суспільства – особливо жінкам та дівчатам – правильні засоби та можливості для ухвалення рішень», - наголосила представник міністра міжнародного розвитку Канади у парламенті Селіна Цезар-Чаванес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-