Меркель пояснила, чому слід укріплювати кордони НАТО в Європі

Меркель пояснила, чому слід укріплювати кордони НАТО в Європі

Укрінформ
Канцлер ФРН вважає правильною політику НАТО щодо зміцнення його східних рубежів, але закликає при цьому не обривати контакти на військовому рівні з Росією.

Про це глава уряду заявила у своєму традиційному підкасті, який цього разу було приурочено темі саміту НАТО наприкінці травня, передає кореспондент Укрінформу.

 «Ми дійсно посилили нашу присутність в рамках альянсу, особливо у східному і південному напрямках, як це було вирішено в Уельсі і Варшаві. Для мене було дуже важливо, щоб ми, з одного боку, відреагували на нову ситуацію з безпекою: анексія Криму, зіткнення на сході України вселили невпевненість у членів НАТО, особливо балтійські країни, а також Польщу. І ситуація в Молдові, наприклад, може породити питання в Болгарії і Румунії», - сказала Меркель.

 У відносинах з Росією канцлер вважає правильним діяти «подвійним підходом»: «з одного боку, показуючи силу, але з іншого водночас демонструючи готовність до діалогу». Для Меркель, за її словами, було «важливим не дати обірватися переговорним ниткам з Росією», тому вона виступає за продовження роботи Ради НАТО-Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-