У Польщі створили Центр із протидії російській пропаганді

У Польщі створили Центр із протидії російській пропаганді

Укрінформ
У Польщі створено неурядову організацію, яка займатиметься виявленням і протидії російській пропаганді - “Центр аналізу пропаганди і дезінформації”. 

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомив директор фундації “Центр аналізу пропаганди і дезінформації” Адам Лельонек.

“Фундація “Центр аналізу пропаганди і дезінформації” є першою такого роду інституцією у Польщі, діяльність якої спрямовуватиметься на аналіз і пошук системного підходу до ідентифікації і протидії російській дезінформації в польському інформаційному просторі”,- заявив Лельонек. 

За його словами, окрім науково-дослідної і аналітичної роботи фундація співпрацюватиме з іншими суб'єктами, аби творити фундамент  розуміння у польському суспільстві загроз, оскільки інформаційна і психологічна війна проникає у різні сфери функціювання суспільства і держави.

“Ми хотіли б стати одним з фундаментів нової системи захисту польського інформаційного простору від впливів Росії. Ми розуміємо характер ворожих дій з боку Росії щодо Польщі і її союзників, але попри те, що минуло багато часу в Польщі досі не було жодної інституції, яка б протидіяла російській пропаганді на різних площинах”,- констатував директор центру.

За його словами, центр співпрацюватиме з різними організаціями, які матимуть таке бажання,  але залишатиметься неурядовою й аполітичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-