Меркель розраховує, що ЄС погодить параметри Brexit у вихідні

Меркель розраховує, що ЄС погодить параметри Brexit у вихідні

Укрінформ
Канцлер ФРН розраховує, що країни Євросоюзу на тому, що відбудеться у суботу засіданні, присвяченому Brexit, погодять єдину позицію щодо цього питання.

Про це вона сказала депутатам бундестагу у четвер у своєму роз'ясненні перед від'їздом до Брюсселя, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"Серед 27 країн є велике розуміння стосовно спільної лінії. Ми можемо виходити з того, що Рада ЄС погодить її", - сказала вона.

Меркель похвалила розроблений документ, в якому, за її оцінкою, враховані як національні інтереси країн-членів, так і наднаціональна позиція Союзу. Вона попередила, що "третя країна" звичайно не зможе користуватися такими ж привілеями, як держава-член, Лондон не має плекати тут "жодних ілюзій".

Разом із тим, глава німецького уряду підкреслила, що ЄС є єдиним цілим, його 27 членів повинні, перш за все, відстоювати свої інтереси і дати "чіткий сигнал єдності", довести, що і без Великої Британії ЄС - європейська історія успіху.

Умови виходу мають бути "задовільно визначені", лише після цього варто починати обговорювати майбутнє відносин між сторонами, саме в такому порядку. Параметри переговорів мають бути підготовлені Єврокомісією до кінця травня. Безпосередньо консультації з Лондоном розпочнуться після проведення у Великій Британії 8 червня позапланових парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-