В ООН стурбовані зростанням підбурювання до конфлікту в КНДР

В ООН стурбовані зростанням підбурювання до конфлікту в КНДР

Укрінформ
Заяви, що підбурюють до ненависті, конфлікту і роз'єднання в Північній Кореї посилюють і без того важке становище звичайних громадян і сприяють зростанню напруженості в регіоні.

Про це заявив у вівторок спецдоповідач ООН з прав людини в КНДР Томас Охеа Кінтана, повідомляє Центр новин ООН.

"Зараз, як ніколи, міжнародне співтовариство має об'єднатися і єдиним фронтом виступити на захист прав людини в КНДР. Замість цього ми спостерігаємо зростання підбурювання до збройної конфронтації", - заявив представник Організації.

У цьому зв'язку було відзначено ряд заяв і військових дій, які призвели до загострення напруженості в регіоні. Зокрема, Пхеньян продовжує ігнорувати заклики ООН про припинення випробувань ядерної зброї та балістичних ракет. У відповідь США змушені були направити в регіон ударну групу ВМС, у тому числі авіаносець.

"Ми всі повинні сприяти зниженню напруженості, відновленню діалогу, в тому числі з проблематики прав людини. Держави-члени ООН, в особливості КНДР і інші уряди, залучені в нинішнє протистояння, мають усвідомити, що лежить на їх плечах величезну відповідальність за збереження миру і стабільності в відповідності з Статутом ООН", - заявив Кінтана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-