ЗМІ: Exxon хоче поновити спільні проекти з Роснєфтю – просить зняти санкції

ЗМІ: Exxon хоче поновити спільні проекти з Роснєфтю – просить зняти санкції

Укрінформ
Нафтовий концерн ExxonMobil просить Мінфін США дозволити йому поновити спільні проекти з компанією "Роснєфть" у Чорному морі, на яку американський уряд наклав санкції через анексію Криму.

Про це повідомляють видання The Wall Street Journal та агентство Аssociated Рress.

"Запит нафтового гіганта в даний час розглядається і детально вивчається адміністрацією Трампа, оскільки концерн включає в себе компанії, якими раніше управляв нинішній держсекретар США Рекс Тіллерсон", - пише АР.

Як відомо, п'ять років тому Тіллерсон уклав угоду з "Роснєфтью" в результаті прямих переговорів з російськими офіційними особами, включаючи президента Володимира Путіна.

Однак спільні проекти ExxonMobil і "Роснєфті" підпали під американські санкції, згідно з якими компанії США не мають права передавати російській компанії сучасні технології буріння і використовувати їх для розробки родовищ на Чорноморському шельфі.

Повідомляється, що прохання ExxonMobil зробити для неї виняток у питання антиросійських санкцій привернув увагу Конгресу, який, навпаки, налаштований на їх розширення через кібератаки під час торішніх виборів у Сполучених Штатах, пише Fox News.

Як зазначається, Держдеп США є однією з урядових установ, що має право голосу у питанні відмови за запитом Exxon. За інформацією американських ЗМІ, державний секретар Рекс Тіллерсон самоусунувся на два роки від участі в будь-яких державних рішеннях, що стосуються його колишньої компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-