Журналіст російської опозиційної газети помер після побиття

Журналіст російської опозиційної газети помер після побиття

Укрінформ
У Росії журналіст і один із співзасновників опозиційної газети «Новый Петербург» Микола Андрущенко помер на 74-му році життя в Маріїнській лікарні у Санкт-Петербурзі після побиття.

Про це заявив РБК головний редактор видання Денис Усов.

«З нього вимагали якісь документи. А потім 9 березня біля будинку його знайшли з пробитою головою. Але походження травми ніхто не міг встановити: чи то сам впав, чи то його вдарили. Останній місяць він перебував у комі і сьогодні помер», - розповів Усов.

Про те, що журналіст видання «Новый Петербург» і екс-депутат Лєнсовєта Микола Андрущенко перебуває в медичній комі 31 березня повідомила «Открытой России» директор видавничого дому «Новый Петербург» Алевтина Агєєва. За її словами, на той час він протягом двох тижнів не приходив до тями після побиття, яке сталося в ніч на 10 березня.

Агєєва розповіла, що увечері 9 березня Андрущенко пішов на ділову зустріч. У ніч на 10 березня швидка допомога підібрала і доставила його в Маріїнську лікарню з черепно-мозковою травмою. Після операції лікарі ввели його в штучну кому, після якої він так і не прийшов до тями. «Справу про напад розслідує 78-е відділення поліції по Центральному району Петербурга», - уточнила директор видавництва.

На думку Агєєвої, «поліція навряд чи докладе багато зусиль до розслідування, оскільки Андрущенко багато писав саме про свавілля в поліції, і його не любили за непримиренність».

Головний редактор «Нового Петербурга» Денис Усов заявив «Открытой России», що на журналіста напали через «гострі публікації» в газеті. За його словами, останнім часом у виданні висвітлювалися акції протестів, «показна боротьба влади з корупцією», а також там публікували спогади журналіста Дмитра Запольського про зв'язки «бандитського Петербурга» з міською владою у 1990-х роках.

У 2007 році Андрущенка, який писав полемічні статті, після обшуку звинуватили в наклепі, закликах до екстремізму і в тиску на органи правосуддя. У цьому ж році Андрущенко став фігурантом кримінальної справи за трьома статтями: за наклеп за ст. 129 Кримінального кодексу РФ, публічні заклики до екстремістської діяльності - ст. 280 КК РФ та зневагу до представника влади - ст. 319 КК РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-