З університету Драгоманова звільнили сестер, які закликали російську армію до Києва

З університету Драгоманова звільнили сестер, які закликали російську армію до Києва

Укрінформ
У Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова звільнили з роботи сестер Ірину та Інну Ковальчук, які у соцмережах вихваляли бойовиків та закликали російську армію «звільнити» Київ від українського уряду.

Про це йдеться у заяві ректора університету Віктора Андрущенка для ЗМІ.

«Днями в Інтернеті розміщена інформація про участь сестер Ірини та Інни Ковальчук (колишніх працівників НПУ імені М. П. Драгоманова) у фотосесії в столиці країни-агресора м.Москві. Колектив Драгоманівців рішуче засуджує ці ганебні дії, вважає їх вкрай аморальними і негідними особистості і громадянина», - зазначається в заяві.

За словами В.Андрущенка, Ковальчук Ірина Михайлівна навчалась в аспірантурі і одночасно працювала на посаді викладача (0,25 ставки) на кафедрі філософії мови, порівняльного мовознавства та перекладу Інституту іноземної філології. Наказом ректора вона звільнена з посади 30.06.2014 р. Водночас винесено питання на розгляд Вченої ради про її відрахування з аспірантури.

Ковальчук Інна Михайлівна працювала на посаді доцента цієї ж кафедри Інституту (нині факультету) іноземної філології за строковим трудовим договором з 01.09.2015 року до проведення конкурсу.

«Рішенням Вченої ради та профспілкової організації факультету іноземної філології її дії розцінено як аморальні і не гідні працівника Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Таке ж рішення прийнято ректоратом, профспілковим комітетом і студентською радою університету. Зауважимо, що Ковальчук Інна Михайлівна, усвідомлюючи значення своїх дій, самостійно виявила бажання розірвати трудові відносини з університетом та 02.09.2016 р. наказом ректора № 449 звільнена з займаної посади», - підкреслюється в заяві ректора університету. 

Днями ЗМІ повідомляли про сестер Ковальчук, які серпневі державні свята зустрічали у Москві і відповідні фото виклали у своїх у сторінках на Facebook. Окрім того, у соцмережах жінки вихваляють бойовиків із Донбасу та закликають російську армію «звільнити» Київ від українського уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-