Європейські експерти заявляють, що російські банди на Заході працюють на Кремль

Європейські експерти заявляють, що російські банди на Заході працюють на Кремль

Укрінформ
Існує все більше доказів того, що Кремль використовує організовані злочинні групи в Європі для ведення розвідувальної діяльності та політичного впливу на європейське суспільство.

Такий висновок міститься у новій доповіді Європейської ради з міжнародних відносин. 

"Сьогодні на організовані злочинні угрупування, які беруть свій початок із Росії, припадає близько однієї третини обсягу героїну на вулицях Європи, значна кількість випадків торгівлі людьми, а також найбільший незаконний імпорт зброї", - йдеться у доповіді, підготовленій Марком Галеотті.

У ній описується, як Росія за допомогою організованих злочинних груп напрацювала міцні зв'язки, створюючи цінний ресурс для Кремля у його асиметричному протистоянні проти багатшого і сильнішого Заходу.

ОЗУ в деяких випадках за гроші, в інших - з примусу виконують завдання в інтересах російської держави. До таких відносяться кіберзлочинність; підтримка європейських популістських партій; контрабанда зброї і людей через кордон і навіть «вбивства від імені Кремля». За останні 20 років роль російської організованої злочинності в Європі значно змінилася, тепер злочинці працюють менше на вулиці та більше в тіні: в якості союзників, посередників і постачальників для місцевих європейських угрупувань по усьому континенту.

Автор рекомендує європейським урядам і установам розробити більш чіткі та ефективні заходи реагування на загрози і зробити кроки щодо боротьби з явищем, яке має на меті підірвати західну єдність, створити єдині підходи, налагодити дієвий обмін інформацією, у тому числі між спецслужбами і поліцейськими органами, працювати з місцевими комунами, використовувати за можливістю дипломатичні інструменти.  

Поки ж, визнає експерт, європейські поліцейські органи відстають від викликів, а фінансові інституції, покликані протистояти відмиванню коштів, іноді просто не проявляють досить бажання займатися цією проблемою. 

Європейська рада з міжнародних відносин - це європейська "фабрика думки", що проводить аналізи за темами зовнішньої політики і безпеки. Штаб-квартира структури знаходиться у Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-